Assen, FINISHED: MAZDA MX-5 CUP 2019

Tachyon Motorsport en Kolenaar – Mazda sluiten seizoen 1 van de Mazda MX-5 Cup als SNELSTE af op TT Circuit Assen!

Tijdens de kwalificatie was onze coureur Dirk Warmerdam al dé te kloppen man. Hij trainde zichzelf naar pole position, en liet daarmee de #2 van het veld met één duizendste van een seconde achter zich. Dit laat nog eens zien hoe intens competitief de – nu al – uiterst populaire raceklasse is.

Hoewel de verschillen klein waren, was die #1 startpositie dik verdiend. De wedstrijdleiding besloot echter anders: P1 in race 1 moesten we helaas afstaan en werd zelfs een P12. Voor race 2 gold geen uitzondering. Snelste of niet, we startten dus 2x achteraan.

Team Tachyon heeft zich niet laten kennen: in beide races hebben we aangetoond daadwerkelijk de pace te hebben, met een mooie P5 als eindresultaat na een geweldige inhaalrace van ‘onze’ Dirk. Slechts de safety car gooide op het laatste moment roet in het eten, anders had er zeker nog meer in gezeten!

We feliciteren collega-coureur Marcel Dekker met het winnen van dit kampioenschap en maken ons op voor nóg meer snelheid, sensatie én succes in 2020! De concurrentie kan z’n borst alvast natmaken. “We’ll be back stronger.”